עבודה טיפולית עם הורים

הורות ממומשת - הורות חסומה
מאמר זה נכתב על ידי רפי ישי ודרור אורן בשנים 2003-2006. בעקבות ניסיון כמטפלים , כמדריכים ובקבוצות הוראה שהעברנו כל אחד בנפרד, הגענו להחלטה לכתוב על נושא ההדרכה באורינטאציה פסיכואנליטית עם הורים. במאמר ישנו ציר התיחסות לדילמות שעולות עם הורים על רקע ציר התפתחותי של הילדים וכן התייחסות לתהליכים ולתוצרים, מתוך נגיעה במושגיהם של ויניקוט ושל ביון. למאמר עצמו
הורים כשותפים לעבודה הטיפולית – הרצאה לקלינאיות תקשורת באוניברסיטת חיפה
במקצועות בפרא רפואיים עולה הצורך בערוב הורים כשותפים לטיפול. אנשי המקצוע משתכנעים יותר ויותר בהצלחת הטיפול בילד/ה כרוכים בהורה כשותף פעיל, לומד ומשתף. בפועל לעתים קשה מאד לגייס את ההורים הרוצים בשיפור מצבו של הילד, אבל מסיבות שונות מתקשים לשתף פעולה. השתלמות זו שנתנה לקלינאיות תקשורת, מנסה להעביר מקצת המורכבות איתה מתמודד המטפל בבואו להוציא חזון של שיתוף פעולה, מהתיאוריה לפרקטיקה. למאמר המלא
[הורד קובץ]
על סוגיות בהתערבות טיפולית עם הורים – מצגת בכנס טיפול בעזרת בעלי חיים שנערך ב-18.07.10 אוניברסיטת ת"א
פסיכותרפיסטים ממגוון מקצועות, המטפלים בילדים, מתמודדים עם הצורך והרצון לערב את ההורים בטיפול. בתוך ניסיון של הדרכת פסיכתרפיסטים בכלל ומטפלים בעזרת בעלי חיים בפרט, מוצגת ההרצאה הבאה. בהרצאה דוגמאות מטיפול בעזרת בעלי חיים, התיחסות לאבחנה בין סוגי התערבויות טיפוליות עם הורים ואינטגראציה בין המקרים, המודל וההתערבויות האפשריות.
על סוגי עבודה טיפולית עם הורים
מאמר המבחין בין סוגים שונים של התערבות טיפולית ואחרת עם הורים: ליווי, יעוץ, הדרכה וסוגים שונים של טיפול. המאמר הופיע בכתב העת פסיכואקטואליה של הסתדרות הפסיכולוגים בינואר 2011
Psychodynamic Parenthood Therapy
 A model for therapeutic work with parents and parenthood
אבחנה בין סוגי עבודה טיפולית עם הורים. תוך תיאור מודל ייחודי של ‘טיפול פסיכודינמי בהורות‘. מאמר זה פורסם בכתב עת בינלאומי בנובמבר 2011. child psychotherapy, parenthood, psychotherapy, psychodynamic therapy ,therapeutic models
לשהות או לשחרר - התנהלות עם רגשות במסגרת עבודה טיפולית עם הורים
בעקבות ההמלצה לספר ‘הורות במחשבה שנייה‘ ולדיון לגבי "רגשות שליליים" והורות, חידדתי במאמר זה את תפיסתי המופיעה בהרחבה בספר- רגשות הם רגשות ובהורות לצד אהבה, גאווה ודאגה, ההורה האחראי והמודע צפוי להרגיש גם אשמה ועוד. הבנתם ועיבודם של רגשות בהורות יכול לסייע לחזק את ההורה וחוויתו. אין צורך להכחיש או לרדד את הרגש אלא להתקרב אליו דווקא. המאמר במקור בכתב העת של הסתדרות הפסיכולוגים - פסיכואקטואליה, ינואר 2016 עמודים 48-51
טיפול פסיכו-דינמי בהורות: מודל עבודה לטיפול בהורים ובהורות
מאמר המתפרסם בכתב העת ‘חברה ורווחה‘ נכתב לזכרו של פרופ‘ שלמה שרלין. במאמר מוצג מודל "טיפול פסיכו-דינמי בהורות" -- Psychodynamic Parental Therapy PPT. זו גישה טיפולית קצרת-טווח בדרך כלל, דינמית, בראייה משפחתית, הממוקדת בהורה ובהורות. מתפרסם במלואו בכרך ל"ה, חוברת 4, דצמבר 2015
[למאמר באתר שפורסם]
המרחב הפתוח: התערבות טיפולית להורים בעלי הפרעות קשב ולקויות למידה. מאת דרור אורן וסמדר זהר
הורות היא שלב התפתחותי מרכזי שבו אב ואם נדרשים ליכולות כגון ארגון, תיווך, הכלה, נתינה והקשבה. אנשים עם הפרעת קשב או לקויות למידה משמעותיות עלולים להתקשות בתפקודים שונים שעשויים להשפיע על יכולות אלה. במאמר זה מוצג מודל עבודה שפותח עבור הורים בעלי הפרעות קשב או לקויות למידה, במטרה לשפר ולטפח את חוויית ההורות ואת התפקוד ההורי. המודל מיושם ב‘ניצן הורים‘ כרמיאל. במרחב זה נוכחים אנשי מקצוע לצד ההורה וילדו, ומסייעים לו בתמיכה, בהכוונה ובייעוץ, ברמות שונות של התערבות טיפולית ופסיכו-חינוכית.